Moederdag

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 19:10

Vandaag is het Moederdag, de dag waarop we moeders extra aandacht geven, lief hebben en ze in het zonnetje zetten. Maar er komt een moment in je leven dat Moederdag geen Moederdag meer is. Moederdag wordt dan een dag vol liefdevolle, warme, mooie en dierbare herinneringen aan je moeder.

Mijn moeder, bijna 16 jaar moeten we haar missen. Mijn moeder die mij 25 jaar in mijn leven heeft mogen bijgestaan, die mij heeft leren lopen, leren praten, leren genieten en heeft geleerd om lief te hebben. Waar ik mijn zorgen mee kon delen, adviezen aan kon vragen en die trots was op ons allemaal. Soms hebben dagen een grotere impact op het gemis van dierbare personen die niet meer onder ons zijn en Moederdag is er daar één van. Na aanloop van deze dag kun je er niet omheen, reclames in de bus met een top 10 aan beste cadeautjes die je kunt kopen, mails met daarin aanbiedingen en winacties met activiteiten die je samen als moeder-dochter kunt gaan doen. Soms zou ik willen dat ik mijn moeder zo af en toe nog eens kon verrassen en kon zeggen hoe dankbaar ik haar ben voor alle goede zorgen en alle wijze lessen die ze mij heeft meegegeven.

Dag vol herinneringen
Deze dag staat voor mij aan herinneringen en aan het ophalen van mooie momenten. En tijdens het typen van deze blog, rolt er plots een traan over mijn wang. Een traan niet alleen van gemis maar ook van warmte, liefde, trots en dankbaarheid. Dankbaar voor de moeder die ik heb mogen hebben, voor alles wat ze mij geleerd heeft, voor alle mooie, dierbare en liefdevolle momenten. Dankbaar om open te staan voor nieuwe dingen, mensen en ervaringen en voor de ruimte die ze mij heeft gegeven om te groeien tot een zelfstandige vrouw. Op dit soort dagen is het besef er soms extra dat ik niet alles meer met haar kan delen, hoe ik en hoe wij als gezin in het leven staan en hoeveel ik haar kan laten voelen en kan zeggen hoeveel ze voor mij betekend en heeft betekend.

Iedere dochter of zoon heeft zo zijn eigen verhaal over zijn of haar moeder en staat vandaag net zoals ik even extra stil op deze dag vol herinneringen. En in deze tijd met alle corona maatregelen misschien juist nog wel meer dan anders.

Moederdag is voor mij een dag vol herinneringen aan mijn moeder om wie ze was en om wie ze nu zou zijn.

Liefs je dochter


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.