Ken je mij, wie ken je dan?

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 18:50

Ken je mij, wie ken je dan?
Weet jij mij beter dan ik?
Ken je mij, wie ben ik dan?
Weet jij mij beter dan ik?

Deze tekst komt uit het lied ken je mij, gezongen door Trijntje Oosterhuis. Een lied wat me raak als ik er naar luisteren en wat me tevens ook aanzet tot nadenken. Wie ben ik en ken ik mijzelf echt zo goed of kennen andere mij misschien toch iets beter.

De zoektocht naar jezelf, naar wie je diep van binnen echt bent is er een die ik al lang volg. De zoektocht naar mijn gevoel, waar ik voor sta en wie dat ik ben. Die zoektocht zal mijn hele leven duren waarbij ik iedere keer weer steeds meer mooi en interessante stukjes van mijzelf mag ontdekken. Stukjes van mijn ik in wie ik ben en wie ik mag zijn. Gewoon mijzelf, niet perfect, vol met angst maar wel uniek. Ik ben onzeker over wie ik ben, wat ik doe, hoe ik eruit zie en hoe ik overkom op andere. Ben ik wel leuk genoeg, mag ik er zijn, gewoon zoals ik ben en kan ik het diepste gevoel van mijzelf laten zien zonder schaamte voor mijn angsten, pijn, verdriet of kwetsbaarheid.

Ik deel in mijn blogs veelal persoonlijk verhalen. Verhalen waarin ik mijn gevoel kwijt kan en verhalen die mij inspireren en motiveren om het te delen. Verhalen waarin ik een klein stukje van mijzelf laat zien, over mijn zwakke-  en mijn sterke punten, over mijn angsten, schaamtes en taboes. Over de mooie maar ook de minder mooie momenten in mijn leven. Ik laat stukje van mijzelf zien, maar zoveel als ik wil dat mensen van mij mogen zien. Soms zien mensen mijn kwetsbaarheid, mijn tranen, mijn gevoel en andere laat ik daar niet al te dichtbij komen. Niet iedereen ziet mijn pijn of verdriet, mijn zorgen, strubbelingen, onzekerheid en mijn angsten. Niet iedereen ziet mijn zegeningen en geluk, mijn verlangens en enthousiasme, mijn plezier, mijn dankbaarheid en mijn leven. Maar het is er allemaal en het mag er allemaal zijn. Stukje bij beetje leer ik mijzelf meer lief te hebben en mijzelf steeds meer te omarmen met alle dingen die bij mij horen. Een ontdekkingsreis in wie ik ben en wie ik mag zijn.

Ken je mij? Wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik?  

Liefs Sabrina


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.