· 

|| Als ik in de spiegel kijk... ||

 

Vaak kijk ik vluchtig in de spiegel om mijn haren goed te doen, om te kijken of nergens gekke dingen te zien zijn of gewoon om te kijken of mijn kleding goed zit. Vluchtige blikken worden soms momenten om eens echt even goed in de spiegel te kijken en om te zien wie ik nu echt in de spiegel zie. Heel soms denk ik, goh ik zie er best leuk uit, gevolgd door een moment van onzekerheid, wie zie ik echt en zie ik ook diegene die iedereen ziet?

 

Positief en optimistisch

Mijzelf goed bekijken, ik ben er niet zo goed in, maar af en toe kan het wel mooie inzichten geven. Als ik mijzelf bekijk zie ik een positieve en optimistische vrouw met een portie doorzetting en een motto alles komt goed. Ooit komt alles ook echt goed en zo niet, dan toch. Terwijl ik dit denk dwalen mijn ogen ondertussen af naar mijn blauw gegipst linkerbeen. Gips dat al twee jaar als een soort blok om mijn linkerbeen zit en hoewel ik er zo af en toe toch wat zorgen over heb en het mij af en toe onwijs in de weg zit weet ik mijn geduld op de proef wordt gesteld maar ook dit komt goed.

 

Gezicht

In de spiegel zie ik ook mijn gezicht, ik heb nog niet zoveel rimpels maar toch tekenen sommige lijnen mijn gezicht. Ook zie ik mijn blauw/grijze ogen. Vaak hoor ik dat ik mooie en grote ogen heb, een mooi compliment alleen zie ik ze zelf niet zo. De ogen, er wordt wel eens gezegd dat ze de spiegel zijn tot je ziel. Wie goed in mijn ogen kijkt zal toegang krijgen tot mijn ziel en daarop mijn krassen en littekens zien. Al deze krassen vertellen een verhaal van pijn, verdriet, liefde, geluk en kwetsbaarheid.  

 

Onzekerheid

Ik zie naast al deze dingen ook onzekerheid. Onzeker over wie ik ben, hoe mijn lichaam eruit ziet, hoe het zich gevormd heeft naar de rolstoel maar ook over de dingen die ik zeg of doe. Doe ik het wel goed, wat denken mensen van mij en staat dit truitje, vestje of jurkje mij wel leuk genoeg. Soms zou ik een wat grote dosis lef willen hebben en mijn onzekerheid wat meer over boord willen gooien. Gewoon dat ene leuke jurkje aan trekken en voelen hoe ik mijzelf voel zonder eventuele oordeel van een ander.

 

Twijfel- en piekermomenten

Dan hebben we ook nog een grote portie twijfel- en piekermoment. Ik kan soms twijfelen en piekeren over van alles en nog wat. Dingen die gebeuren of gebeurd zijn en soms zelfs over de meest onbenullige dingen die het niet eens waard zijn om aandacht aan te geven, maar toch ze sluipen langzaam mijn gedachten in en zorgen soms voor een wat onrustig hoofd en dito lijf.

 

Gevoeligheid, kwetsbaarheid en angsten

Als ik verder ga met kijken zie ik ook gevoeligheid en angst voorbij komen. Gevoelig voor de dingen die gebeuren, die mij kunnen raken en soms gevoelens die er gewoon zijn maar niet te onderbouwen zijn. Naast deze gevoeligheid zit kwetsbaarheid of vooral het niet laten zien van mijn kwetsbaarheid. Mijn tranen, pijn en verdriet, ik zal ze niet zo snel laten zien, al laat ik soms mijn verdriet en tranen nu iets sneller zien dan jaren geleden. Daarnaast zit er ook nog een hele grote angsthaas in mij. Angst voor ballonnen, knallen, vuurwerk, onweer, clowns, prikken, naalden, spreken in grote groepen en vliegende beestjes. Angsten die soms zorgen voor de nodige uitdagingen in mijn leven, maar die ik probeer onder controle te krijgen zodat de uitdaging steeds minder wordt en dan is daar ook nog het snelle schrikken. Zeg boe en ik schrik al soms super onhandig maar ergens ook iets dat bij mij hoort.

 

Perfectionistisch

En dan hebben we daar ook nog de perfectionist. Soms is deze enorm irritant en vooral onhandig als je snel iets gedaan wilt hebben, maar het dan toch tot in precisie uitgewerkt wilt hebben. De lat leg ik daardoor soms onnodig vaak hoog, al probeer ik de laatste tijd de perfectionist in mij wat meer naar de achtergrond te duwen om zo te weten dat niet alles perfect hoeft zijn.

 

En als laatste trots

Naast al deze eigenschappen zie ik in de spiegel ook iemand die trots en zelfstandig is en door kan zetten op momenten dat het nodig is. Trots op de dingen die ik heb bereik, hoe ik in het leven sta en hoe ik met de tegenslagen van het leven om weet te gaan. Trots op mijn gezin, familie en alle lieve mensen die ik om mij heen heb. Die mij willen helpen daar waar het nodig is en die naar mijn verhalen willen luisteren en/of willen lezen.

 

Soms vind ik het best ingewikkeld om mij te zijn maar desondanks bekijk ik alles positief en met een grote dosis optimisme. Probeer ik te genieten van alle mooi dingen die het leven te bieden heeft en ben ik trots op alle lieve, mooie en leuke mensen om mij heen die mijn ingewikkeldheid accepteren en laten voelen dat ik er mag zijn.

 

Straal, geniet en kijk af en toe eens in de spiegel om jezelf eens echt goed te bekijken!

 

Liefs Sabrina