· 

|| Positief ||

Een van mijn eigenschappen die ik vaak terug te horen krijg is dat ik positief in het leven sta ondanks alle tegenslagen in het leven. Ik probeer inderdaad overal wel het positieve van in te zien en misschien soms tot irritatie van andere ben ik meer het type het glas is altijd halfvol in plaats van dat het glas half leeg is. Niemand weet hoe het in het leven loopt, dus laten we er het beste van maak. Dat maakt het leven een stuk makkelijker en aangenamer.

 

Het leven kent veel ups en downs en natuurlijk is bij mij soms mijn positieve instelling soms ook wel eens even ver te zoeken. Gelukkig weet ik hem meestal wel weer vrij snel terug te vinden en door te gaan in tijden dat het even niet zo loopt als gepland.

 

Positieve coronatest

Zelfs de coronatest die ik afgelopen woensdag heb laten doen gaf aan dat ik positief ben en dat tot twee keer toe in dit jaar. Kreeg ik in maart al te maken met het covid-19 virus bleken mijn antistoffen na negen maanden toch echt op te zijn. Donderdag, net voor de Kerst, kreeg ik de uitslag van de coronatest – u bent positief dit betekend dat u corona heeft. Dat de kerstdagen er al anders uit zouden gaan zien dat stond al vast. Dit jaar geen brunch op locatie maar een brunch thuis. Door de positieve uitslag en door de daaraan hangende quarantaine werd niet alleen van mij maar ook van de rest van de familie even een creatieve invulling gevraagd van de Kerstdagen.

 

Op dit moment zit ik dus in thuisisolatie en na een telefonisch gesprek met de GGD weet ik dat ik zeker t/m 1 januari in quarantaine zit. Als ik op 1 januari 24 uur klachtenvrij ben, mag ik op 2 januari weer naar buiten. Op dit moment heb ik vooral last van keelpijn, droge hoes en vermoeide spieren. Ook heb ik last van mijn ademhaling en mijn rib en ben ik wat benauwder, maar dat is nog een restverschijnsel van het coronavirus wat ik in maart heb gehad. Onlangs ben ik samen met de fysiotherapeut, gestart met ademhalingsoefeningen om de ademhaling er weer goed onder te krijgen zodat ik straks wat minder benauwd ben en mijn ademhaling weer hoort te zitten waar hij moet zitten. 

 

Door al de ups en downs in het leven vergt het soms creativiteit, doorzetting en een gezonde dosis positiviteit. Zoals ik eerder deze week al schreef zie in alle momenten iets bijzonder of maak je eigen momenten bijzonder. Zo ook deze situatie, toen ik de uitslag kreeg was het even balen, maar ook hier probeer ik de momenten te zien die het allemaal bijzonder maken. Ik heb tenslotte al zo vaak voor moeilijkere keuzes gestaan en heb al voor meerdere langere periode even niets kunnen ondernemen, dus ook dit komt goed.

 

Dank je wel

Ik wil iedereen bedanken voor de lieve appjes en berichtjes die ik mocht ontvangen maar ook voor het eten en de toetjes aan de deur op beide Kerstdagen, het zwaaimomentje voor de raam met mijn neefjes, de aangestoken kaarsjes en iedereen die aan mij denkt. Onwijs lief en dat geeft me een gevoel van warmte te weten om lieve mensen om mij heen te hebben en ook dit zijn van die momenten die het voor mij bijzonder maakt. 

Bekijk het leven van de positieve kant, het is met ups en downs maar het glas is altijd halfvol. Hou vol in deze tijd en alles komt goed! Echt ooit komt het goed!

 

Veel liefs Sabrina