· 

|| Als het leven je citroenen geeft ||

Maak er dan heerlijke dingen van!

 

Al vanaf mijn geboorte heeft het leven mij citroenen gegeven. Geboren met Spina Bifida heeft het mij al heel wat van die zure exemplaren gegeven. Het leven is niet altijd even makkelijk en/of je nu een beperking hebt of niet, het is soms een hele uitdaging. Ook nu in deze tijd waarin we leven met Corona en alle maatregelen van dien. Ondanks het zuur van de citroenen of de moeilijkheden die we op ons pad krijgen wordt het minder zuur of zwaar als we ook de positieve, inspirerende en mooie kant van het leven zien.

Beperking

Mijn beperking kan soms echt een beperking zijn. Soms wordt ik belemmerd in mijn dagelijkse dingen en moet ik vaak even incasseren als er onverwachts toch weer wat tegenslag komt. Het kan soms verrekte lastig zijn maar ondanks de citroenen op mijn pad probeer ik het altijd van de positieve kant te bekijken en er het beste uit te halen. Mijn pad is alles behalve een rechte weg en voorzien van de nodige hobbels en kuilen maar ook een van mooie, leuke en positieve dingen. Door mijn beperking weet ik ook dat ik beschik over een dosis kracht en doorzetting daar waar je denkt dat je niet meer kunt. Net even dat stapje verder om te komen waar je wilt zijn. Je leer tevens ook omgaan met tegenslagen en te incasseren als het even niet zo loopt als je gewild had. Ook de vele littekens op mijn lichaam laten zien dat ik veel kracht heb en iedere tegenslag aan kan. Niet ieder litteken is zichtbaar maar ze hebben wel allemaal een verhaal en een betekenis die staan voor de verschillende citroenen op mijn pad.

 

Wachtkamer

Een van die citroenen die soms in een periode ook wat vaker terug komt is de wachtkamer in het ziekenhuis. Afgelopen dagen was ik weer wat meer in het ziekenhuis te vinden. De wachtkamer is in de afgelopen tijd nog niet veel veranderd. De schilderijen hangen nog aan de muur en de klaprozen van vorig jaar stonden ook nu nog in volle bloei. Gisteren hebben ze een nieuwe gipsen spalk aangemeten voor mijn voet en been omdat een botje in mijn voet steeds zorgt voor nieuwe drukplekken. Het was even een paar weken rustig en even zonder gips, maar om weer wat rust te geven aan mijn voet is er toch besloten om mijn voet en been weer voor een paar weken terug in het gips te zetten. Ik hou de moed erin en zoals ik altijd zeg, alles komt goed, ooit komt het goed.

 

Soms geeft het leven je de zure citroenen en is het soms even verrekte lastig met de nodige hobbels en kuilen op je pad, maar er zijn nog meer mooie en positieve dingen om van te genieten. Zolang je dat maar blijft zien.

 

Iedereen krijgt op zijn of haar tijd citroenen op zijn bord, soms hele zure de andere wat milder. Het geeft me wel een warm gevoel te weten dat ik soms andere mag en kan inspireren met mijn verhalen. Inspireren zodat alles er toch soms net even wat positiever uitziet en hoe je soms de kracht kunt vinden in jezelf.

 

Maak van al die citroenen die je in je leven krijgt iets goed, iets positiefs of iets lekkers! De citroenen in mijn leven, ik blijf er in ieder geval heerlijke en positieve dingen van maken en nemen zoals het komt!

 

Liefs Sabrina