· 

|| Moederdag ||

Vandaag is het Moederdag, de dag waarop we moeders extra aandacht geven, lief hebben en ze in het zonnetje zetten. Maar er komt een moment in je leven dat Moederdag geen Moederdag meer is en je moeder extra hard mist. Moederdag wordt dan een dag vol liefdevolle, warme, mooie en dierbare herinneringen aan je moeder. Aan wie ze was en wie ze nu zou zijn.

 

Moederdag zonder moeder

In mei 2004 vierde we voor het laatste Moederdag, met die onwetendheid dat dit de laatste keer zou zijn. Mijn moeder heeft mij 25 jaar in mijn leven mogen bijstaan. Ze heeft mij samen met mijn vader, leren lopen, leren praten, leren genieten en geleerd om lief te hebben. Ik kon mijn zorgen met haar delen, mijn verdriet delen, advies inwinnen en vragen om goede raad als ik die nodig had. Sommige dagen hebben een grotere impact op het missen van een dierbare persoon die niet meer onder is, maar wel altijd op dat ene speciale plekje terug te vinden is in ons hart en Moederdag is een zo van die dagen. Soms zou ik willen dat ik mij moeder zo af en toe nog eens kon verrassen en kon zeggen hoe dankbaar ik ben voor alle goede zorgen en wijze lessen die ze mij heeft geleerd.


Moederdag zonder moeder te zijn
Een andere kant van Moederdag is een Moederdag zonder zelf moeder te zijn. Vroeger had ik een grote wens om moeder te worden. Kinderen zouden zeker in mijn leven welkom zijn geweest, alleen die prins op het witte paard of de kikker die in een prins veranderd is aan mijn deur voorbij gegaan. Inmiddels ben ik de 40 gepasseerd en heb ik het een plekje gegeven dat ik het moederschap zelf niet zal gaan mogen beleven en ervaren. Ik ben dan wel geen moeder maar ik ben wel een trotse tante. Een trotse tante die zich gelukkig prijst met één nichtje en drie neefjes die ik zo af en toe eens mag verwennen, die mij af en toe verwennen en die ik mag zien opgroeien van kleine mensjes naar grote mensjes.

 

Moederdag een dag vol herinneringen
Moederdag, deze dag staat voor mij aan een dag vol herinneringen en aan het ophalen van mooie, warme en liefdevolle momenten. Aan trots en dankbaarheid. Trots op wie mijn moeder was en dankbaar voor de moeder die ik heb mogen hebben. Dankbaar voor alles wat ze mij geleerd heeft maar ook om open te staan voor nieuwe dingen, open eigen benen te staan en te groeien tot die zelfstandige vrouw die ik nu ben. Op deze dag denk ik ook aan mijn lieve familie, aan ons gezin hoe hecht, warm, liefdevol en gezellig we het hebben en dat ik mij hiermee gelukkig en dankbaar mag prijzen. Ook denk ik op deze dag aan alle lieve, mooie en bijzondere mensen die om mij heen staan.


Moederdag een dag vol mooie, warme en bijzondere herinneringen!

 

Liefs Sabrina