· 

|| Wacht niet op bijzondere momenten ||

Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak momenten bijzonder!

Deze tekst schreef ik op mijn kerstkaarten. Een tekst die past bij deze tijd van het jaar. Bijzondere momenten zijn in deze gekke, rare en bizarre tijd misschien moeilijk te zien of te vinden maar juist door momenten zelf bijzonder te maken zijn ze er. Zo reed ik laatst terug van een van mijn therapie afspraken. Buiten was het koud, het was tegen de avondschemer, de zon ging langzaam onder waardoor de lucht veranderde in verschillende kleuren oranje, paars en blauw. De vogels vlogen in groepen voorbij, net zoals je ze vroeger zou tekenen in de vorm van een v. Mijn neus was koud maar ik rook, door de frisse lucht, de open haard en de lucht van eten die ze in de verschillende huizen aan het bereiden waren. Ik kreeg een warm, mooi en liefdevol gevoel van binnen. Een gevoel van beleving, van behagelijkheid en van vroeger. Een gevoel van dat ik dit allemaal mag zien, horen, ruiken en beleven. Mijn reuk ben ik even kwijt geweest door Corona en hoe gelukkig kun je zijn als je merkt dat het weer terug is. Al die dingen samen vormde voor mij op dat moment zoveel kleine geluksmomentjes en lichtpuntjes die voor mij dit soort momenten bijzonder maakt. En zo zijn er nog tal van kleine geluksmomentjes die voor mijn momenten bijzonder maken en waaraan ik mij vasthoudt, juist in deze tijd waarin er een hoop gaande is in Nederland en in de wereld. Er is zoveel gaande waarvan we een groot gedeelte niet zelf in de hand hebben maar we hebben het wel in de hand om zelf onze eigen mooie momentjes te creëren. En heus het is niet altijd even gemakkelijk en ook dit jaar heb ik wat tegenslagen gehad, zit ik al bijna een half jaar in het gips met mijn voet, maar er is zoveel moois om je heen.

 

Ik hoop dat iedereen op zijn of haar manier deze bijzondere momentjes mag ervaren, ervan mag genieten, beleven en voelen. We leven op dit moment in een rare tijd maar ooit komt het weer goed.

 

Ik wens iedereen hele fijne, mooie en warme Kerstdagen toe. Geniet ervan en kijk om je heen hoe mooi alles is en vind de lichtpuntjes in deze tijd!

Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak momenten bijzonder!

 

Veel liefs Sabrina