· 

Tante zijn is bijzonder

Vroeger had ik de wens om moeder te worden en zo tussen mijn dertigste en vijfendertigste kreeg ik vaak de vraag of dat ik kinderen wilde. Kinderen zouden zeker in mijn leven welkom zijn geweest alleen bleef het sprookje van de prins op het witte paard uit. Ook een romantisch verhaal van een serenade onderaan mijn Frans balkon kan ik (nog) niet schrijven en die kikker, tja hij zat laatst voor de deur, maar kussen dat is er niet van gekomen. Inmiddels zit ik nu ruim één maand in mij 40ste levensjaar, ben ik nog steeds vrijgezel en heb ik het een plekje gegeven dat ik het moederschap zelf nooit zal mogen gaan ervaren en beleven.

Tante zijn….
Maar…….ik ben dan wel geen moeder maar ik ben wel een tante. Een trotse tante van één nichtje en drie neefjes. Vier kleine mensjes die mij tante mogen noemen en die ik zo af en toe mag verwennen. Vier kleine mensjes waarvoor ik die ene coole tante mag zijn en waarin ik soms overladen wordt met knuffels, te gekke knutselwerkjes, die af en toe komen logeren of waarop ik mag oppassen en die ik mag zien opgroeien van een klein mensje naar een steeds iets groter wordend mensje.

Stil staan bij het leven
Soms sta ik even stil bij mijn leven, wat heb ik allemaal bereikt, hoe sta ik in het leven en hoe ziet een stukje toekomst eruit. Ook sta ik vaak stil bij de mooie, bijzondere, liefdevolle en gelukkige momenten, waaruit ik positiviteit haal en wat zijn voor mij unieke, bijzondere of overweldigende genietmomenten waaruit ik kracht put om zo mooi en goed mogelijk in het leven te staan. De titel en rol van tante hoort hier zeker bij. Tante zijn is uniek, bijzonder en super cool! Ik ben dankbaar, trots en gelukkig dat ik kan en mag zeggen, ik ben een super trotse tante, een tante van vier!