· 

Lieve mam

9 april in mijn gedachten en op de kalender staat groot mam. Mam deze bijzondere dag, deze datum, jou verjaardag. Vandaag zou je de mooie leeftijd hebben gehaald van 65 jaar, maar helaas is de tijd stil blijven staan. Voor zestien jaar terug vierde we je laatste verjaardag, je mocht 49 jaar worden. Nu ik dit typ besef ik mij hoe jong je nog was zeker nu ik onlangs zelf de veertig ben gepasseerd. Vandaag is het je verjaardag, geen taart met kaarsje, geen cadeautjes, geen slingers en een verjaardag die we niet meer samen kunnen vieren. Maar op deze bijzondere dag kunnen we je wel herdenken en mooie, liefdevolle, warme en dierbare herinneringen aan je ophalen.  

 

Het gemis komt vaak op deze dagen toch nog net even iets harder binnen. Soms vraag ik mij af hoe je er nu uit zou zien en hoe je in het leven zou staan, genietend van alles en van iedereen die je lief had. Hoe trots zou je zijn op ons, je kinderen, je man en inmiddels ook als oma van vier kleinkinderen. Welke wijze raad zou je mij soms hebben gegeven in keuzes en beslissingen en welk advies had je mij kunnen geven als ik het soms even niet meer weet. Gedachten aan hoe je eruit zag, hoe je rook, hoe je stem klonk je wilt het zo graag vasthouden maar ze vervagen, maar de herinneringen aan wie je was die blijven.

 

Lieve mam, ik weet dat je ergens daarboven aan het genieten bent samen met alle dierbare die we ook hier moeten missen. Genietend van de zon die schijnt, kijkend naar onder hoe wij ons redden en hoe wij ons leven, leven. Een leven met soms ups en downs, met vragen, gedachten, herinneringen en gemis maar altijd met proberen om het leven van de positieve kant te bekijken. Mam af en toe mis ik je onwijs en op dagen zoals deze nog net een beetje meer. Maar je zit op een mooi en speciaal plekje in mijn hart, een plekje vol herinneringen, warmte, liefde, trots en dierbare momenten! Wat je in je hart bewaard raak je nooit kwijt!

 

Herinner, geniet en heb lief!

 

Liefs je dochter