· 

Dag 30, hallo 40

10 februari 1979, vandaag precies 40 jaar geleden mocht ik kennismaken mijn het leven. Kennismaken met mijn ouders, zus, opa’s, oma’s en alle andere familieleden. Ik mocht kennismaken met de wereld en de wereld, of nou ja, toch in ieder geval Horst en omstreken met mij.

Vandaag mocht ik 40 kaarsjes uitblazen en hoewel ik voor 39 jaar terug waarschijnlijk het 1ste kaarsje makkelijker uit blies dan nu 40 kaarsjes, ben ik blij en dankbaar voor al die kaarsen die ik in de afgelopen jaren heb mogen uitblazen.

40 jaar betekend ook 40 jaar ervaring, nog meer familieleden mogen verwelkomen, veel liefde ontvangen en wellicht ook gegeven, vriendschappen gesloten en uitdagingen aan gegaan. Het hebben van twijfels, mijmeringen, gedachtes, onzekerheden, ups en downs en wijsheden. Moeten kiezen, delen, incasseren en vooral veel, heel veel vallen en weer opstaan en doorgaan. Ook heb ik heel wat mensen mogen begroeten en toe gelaten in mijn leven maar helaas ook al van veel dierbare personen afscheid moeten nemen. Mooie verhalen mogen horen en mijn verhalen mogen delen. Ik mag inspiratie op doen, adviezen ter harte nemen en leren van de lessen die het leven mij geeft.

Naast dit alles is er altijd een extra uitdaging in mijn leven, mijn handicap. Spina Bifida, een open ruggetje, mijn open ruggetje wat ik vanaf de geboorte als extraatje heb meegekregen. Een extraatje waaruit ik kracht put als het leven even moeilijk of ingewikkeld is. Het grote litteken op mijn rug, de vele operaties en even zoveel littekens verdeeld over een groot deel van mijn lichaam tekenen mijn verhaal. Het verhaal van doorzetten, niet opgeven, geduld, kracht en in alles het positieve proberen te zien. Soms heb ik het vervloekt, gebaald, ben boos geweest en heb gehuild, maar ik heb het ook geaccepteerd als een stukje extra mij. Het heeft mij lessen gegeven, het heeft mij veel geleerd en gevormd tot wie ik nu ben en hoe dat ik in het leven sta. Always look on the bright side of life, ook al zit het soms even tegen.

Ik ben dankbaar, dankbaar voor de afgelopen 40 jaar en voor alle lieve en dierbare mensen om mijn heen, voor alle levensverhalen en voor alle uitdagingen en ontdekkingen. Ik ga ervoor om er zeker nog eens 40 jaar aan vast te plakken en als het even kan nog ietsjes meer.

Iedereen die me ondertussen een beetje kent, weet dat ik niet hou van een groot knalfeest of het staan in de schijnwerpers, maar ik ben wel erg dankbaar voor alle lieve berichtjes, appjes, telefoontjes, kaarten, bezoekjes, cadeautjes, bloemen, gratis taartjes en iedereen die er op wat voor manier dan ook aan bij heeft gedragen dat ik mij vandaag toch echt jarig voel.

Dank jullie wel allemaal voor deze lieve aandacht, het maakt me verlegen maar voel me zeker ook erg vereerd!

Een hele dikke kus van deze 40-tig jarige!