· 

Terugblik op 2018, vooruitblik op 2019

Het aftellen kan beginnen, het jaar 2018 sluiten we bijna af en een heel nieuw jaar staat voor ons klaar. En terwijl mijn knalfobie om de hoek komt kijken, mijn panische angst voor knallen deze dagen hoogtij viert en mijn lichaam allerlei vette moves maakt door het schrikken, blik ik in deze blog terug op het afgelopen jaar en kijk ik alvast een beetje vooruit in het nieuwe jaar.

Terugblik:
2018, een jaar waar ik positief op terug kijk. Nu is mijn leven over het algemeen positief en zo niet dan probeer ik er toch al het positieve uit te halen wat erin zit en alle mooie dingen te zien. Maar terugkijkend kan ik dus zeggen dat het voor mij persoonlijk een heel goed jaar was. Het jaar waarin ik mezelf weer wat meer heb mogen ontwikkelen, mezelf wat meer heb mogen leren kennen, ontdekken en accepteren. Nu klinkt dit misschien een beetje raar, maar ik heb echt stukjes van mijzelf ontdekt, doordat ik meer naar mijn gevoel ben gaan luisteren en iets minder naar mijn gedachten. Makkelijk is dat allerminst, maar het geeft wel een soort van rust. Ook zal ik mij volgend jaar hierin dan ook nog in verder gaan ontwikkelen, je leert tenslotte iedere dag. Ik ben onzeker, heb zo mijn angsten, twijfels, schaamtes en kwetsbaarheden, maar ik weet nu dat ook deze kanten er mogen zijn en dat het juist niet per se een zwakte is maar het ook een van mijn sterke kanten kan zijn.

Wat hierbij heeft geholpen zijn mijn blogs waarin ik veel schrijf over mijzelf en die deel met iedereen die ze wil lezen. Soms twijfelde ik of ik een blog ging schrijven en vooral of dat ik hem dan ging plaatsen. Mijn gedachten van - wie wil dit lezen en zitten mensen wel op mijn verhaal te wachten – waren vaker wel dan niet aanwezig. Af en toe kwam er ook een twijfel of dat ik nog door wilde gaan met het schrijven en delen van mijn verhalen, maar juist de kracht van het delen en de vaak lieve, positieve reacties, maakte dat ik soms zelfs van mijn ietwat gekke, rare en/of kleine gebreken ben gaan houden. Het laat mij inzien dat ik vaak echt niet de enige ben die ergens last van heeft en dat sommige dingen nu eenmaal bij mij horen. Ook herkenbaarheid en taboedoorbrekend maakt dat ik in 2019 mijn verhalen eveneens zal blijven delen, ook al twijfel ik misschien af en toe een beetje. 

Maar niet alleen mijn blogs helpen mee aan mijn ontwikkeling. Ook de mooie, lieve en inspirerende mensen in mijn leven die me laten zijn en voelen wie ik ben en mag zijn. De vele fijne momenten, de lieve, grappige, ontroerende, inspirerende en mooie gesprekken en soms net dat stukje advies of inzicht wat ik nodig heb. Ik ben dankbaar dat ik dit met zoveel lieve mensen mag delen en mag ervaren dat er zoveel mensen met mij mee willen wandelen op mijn pad. Hopelijk dat jullie ook het volgend jaar weer samen met mij willen mee wandelen om ervaringen, verhalen en mooie, tastbare momenten en herinneringen te maken en te delen.

En hoewel het voor mij een positief jaar was, denk ik ook aan de mensen om mij heen waarvan ik weet dat ze het afgelopen jaar niet zo makkelijk hebben gehad. Die op dit moment een moeilijke, verdrietige of onzekere tijd doormaken en die ik heel veel kracht en sterkte wil toewensen. En weet ik denk aan jullie.

Vooruitkijken in het nieuwe jaar:
Vooruitkijken naar het nieuwe jaar heb ik nooit geen goede voornemens, althans ik doe er niet aan. Ik neem het leven zoals het komt en we moeten er zelf het beste van maken. Toch neem ik wel een aantal dingen mee naar het volgende jaar. Zo wil ik mij nog minder gaan schamen voor mijn angsten, voor mijn lichamelijke ongemakken en om wie ik ben. Ik ga proberen mezelf te omarmen in wie ik ben met alle losse stukjes die erbij horen. Ook ga ik af en toe wat meer tijd voor mezelf inplannen, al zal ik wel voor iedereen klaar blijven staan.

Als ik in mijn agenda kijk, dan staan er voor 2019 wel al een paar leuke dingen op de planning. In februari gaan we met de dansers een gezellig weekend weg om, naast gezelligheid, hard te gaan werken aan onze Showdance dans. In juni organiseren wij een Showdance wedstrijd waar we deze dan gaan laten zien. Meer informatie daarover volgt volgend jaar. Tevens gaan we ook beginnen, als het allemaal goed en door mag gaan, aan een kei gaaf dansproject. Hierover kan ik nu nog niet al te veel vertellen, maar meer info zal t.z.t. ook volgen.

In mijn agenda staat op 17 mei in mijn agenda de bruiloft van mijn broer en schoonzus, waarbij ik als ceremoniemeester samen met hun een stuk van deze grootte en belangrijke dag mag voorbereiden en ze mag ondersteunen op de dag zelf. Een erg leuke uitdaging die ik met beide handen aan heb gepakt en die volgend jaar nog concretere vormen aan gaat nemen. Spannend maar uitdagend.

Wat het jaar nog meer gaat brengen dat blijft ook, net zoals voor iedereen, voor mij een verrassing, maar hopelijk dat het net zo’n positief jaar mag worden als het afgelopen jaar en waarop ik op het einde weer kan zeggen, het was een mooi en positief jaar!

Tot slot:
Voor nu rest mij alleen nog om jullie allemaal alvast een hele fijne jaarwisseling toe te wensen. Ik ga oudejaarsavond lekker in mijn pyjama met een dekentje voor de tv zitten en mezelf toestaan dat ik mag schrikken van iedere knal en accepteren dat een knalfobie nu eenmaal in deze tijd niet heel handig is, maar dat het bij mij hoort.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisselingen toe en dat alle dromen, wensen en doelen voor het volgen jaar mogen uitkomen. Maak er iets moois van!

Nogmaals bedankt, ook voor het lezen van mijn blogs en tot in 2019!

Liefs Sabrina